Een donsjas drogen: 6 tips voor het drogen van je jas 

Heb je weer eens de volle laag gehad en ben je doorweekt geraakt op weg naar werk, school of thuis? Dat is behoorlijk vervelend, want niemand wil de dag beginnen met een doorweekt kledingstuk. Nog vervelender is het om de hele dag rond te lopen in vochtige kleding. Wil je weten hoe je snel en doeltreffend je kleren droogt? Blijf dan lezen, want we delen hier enkele handige tips en trucs 

Tip 1: Probeer eens de Shirtmeister

Je kent het probleem vast wel. Je fietst door de regen naar huis en je bent doorweekt. Die jas die je vanavond naar de training aan wilde doen is zeiknat en duurt zeker 75 minuten voordat deze droog is in een droogtrommel. Maar wist je dat je een jas ook kunt drogen aan de Shirtmeister? Hang de jas eraan op, maak de rits tot halverwege dicht zodat de warme lucht nog goed kan ontsnappen en gebruik de 14 minuten stand. In 95% van de gevallen is je jas na deze 14 minuten al goed gedroogd en kun je deze gewoon weer aan naar de training. 

Tip 2: Gebruik de droogtrommel

Kies voor een lage temperatuur in een droogtrommel. Bij het drogen van je donsjas is een lage temperatuur essentieel. Gebruik de droger op een lage stand om schade aan de donsvulling te voorkomen. Een te hoge temperatuur kan de dons samenklonteren en de isolatie verminderen. Voeg een paar drogerballen toe aan de droger om de dons op te kloppen en te voorkomen dat het samenklit. 

Tip 3: Gebruik een schone droger

Voordat je je donsjas in de droger plaatst, zorg ervoor dat de droger schoon is. Verwijder pluisjes en ander vuil om te voorkomen dat deze aan de jas blijven kleven. Een schone droger minimaliseert de kans op ongewenste stofophoping op je jas.

Tip 4: Handmatig drogen

Indien mogelijk, overweeg om je donsjas op een natuurlijke wijze te drogen. Leg de jas plat op een schoon en droog oppervlak uit de directe zon. Regelmatig omdraaien voorkomt dat de vulling zich ophoopt aan één kant. Hoewel dit proces langer kan duren, behoudt het de kwaliteit van de dons.

Tip 5: Gebruik een handdoek

Stop je een natte jas samen met een droge handdoek in de droogtrommel. Doordat de handdoek telkens in aanraking komt met de jas, wordt extra vocht opgenomen.

Tip 6: Maak gebruik van een kledinghanger

Hang een jas nooit zo over een verwarming maar hang deze altijd aan een kleerhanger. Hierdoor droogt je jas in zijn natuurlijke vorm en houdt je geen nare kreukels of vouwen over aan de jas. Dit kan bij bepaalde stoffen namelijk wel gebeuren als je een natte jas verkeerde ophangt. En om dan terug te komen op tip 1: De Shirtmeister heeft al de vorm van een kledinghanger, 1+1=2  dus… 

Het drogen van een jas vereist aandacht voor detail en de juiste aanpak. Door deze tips van Shirtmeister te volgen, kun je je donzen jas behoeden voor beschadigingen en langer genieten van de warmte en comfort die het biedt. Zorg voor je jas zoals het hoort, en het zal je dankbaar zijn tijdens vele winterse avonturen!

Drogen van een donsjas
Scroll naar boven